RO | EN |

EVENIMENTE ȘI NOUTĂȚI

PAȘAPORT DE EXPORT PENTRU FIRMELE ROMÂNEȘTI

Pașaport de export este un termen des folosit în țară dar mai ales în străinătate, care semnifică certificarea de către experți consacrați a unui proces de pregătire și de experiență antreprenorială pentru firmele mici și mijlocii cu potențial de export. In premieră în România, se desfășoară un astfel de proces prin programul ”Servicii integrate de Export pentru IMM-uri – Programul de Cooperare Elvețiano – Român vizând reducerea disparităților economice și sociale în cadrul Uniunii Europene extinse”.

O componentă importantă a acestui program este agricultura ecologică, întrucât România are un mare potențial dar este rămasă în urmă în plan european, în ceea ce privește cultivarea și procesarea produselor ecologice.

Suntem parte din acest program si am avut ocazia să dialogam pe acest subiect cu domnul Laurent Vonwiller, expert Bio Suisse și membru al Comisiei de Import al Organizației Elvețiene pentru Agricultură Ecologică Bio Suisse și cu Dl. Costin Lianu, Director General USH Pro Business, Doctor în economie, expert în internaționalizare, ecosisteme de inovare, specializare inteligentă și clustere.

Aflati mai multe urmarind reportajul realizat:
https://www.youtube.com/watch?v=YMah366bYis

"THE RURAL DEVELOPMENT IN THE CONTEXT OF EUROPEAN COMPETITIVENESS"

Ca subiect de interes național, dezvoltarea rurală în contextul competitivității europene a fost abordată în diferite secțiuni, cum ar fi:
- Studii și politici demografice de cercetare
- Economia agroalimentară și dezvoltarea rurală
- Durabilitatea, mecanismul economic și biotehnologiile

Evenimentul a reunit experți de diferite naționalități, culturi și tradiții, personalități remarcabile în contextul economic european, cercetare-inovare și academice, factori decizionali la nivel guvernamental și diplomatic, alături de studenți în burse, masterat și doctoranzi, în prezența lectorilor universitari ca părți interesate în acest domeniu.

Mai multe detalii puteti afla prin accesarea reportajului TV realizat in cadrul acestui seminar accesand linkul de mai jos:
https://www.youtube.com/watch?v=Z6L9xABOmMg

ANUGA FOOD TEC 2018

Am participat anul acesta la ANUGA FOOD TEC. Ca targ international de mare anvergura, Anuga FoodTec este promotorul industriei internaționale de produse alimentare și băuturi. Este singurul târg comercial din lume care acoperă toate aspectele legate de producția alimentară.

Industria își prezintă inovațiile și viziunile tehnologice la Anuga FoodTec de la tehnologia de procesare, umplere și ambalare la materiale de ambalare, ingrediente, siguranță alimentară și întreaga gamă de inovații din toate zonele asociate cu producția de alimente.

BIOFACH 2018

BIOFACH este cel mai mare târg international pentru produse alimentare ecologice. Este un eveniment de afaceri important pentru piata de profil si o oportunitate foarte buna de poziționare a produselor noastre in piață.

Am fost prezenti la acest eveniment și am întâlnit jucataori importanti din piata si din industria produselor alimentare ecologice cu care am facut un schimb important de experienta și am identificat noi oportunități de afaceri în industria noastră pentru diferite piețe globale. A fost un eveniment desebit si mult asteptat. Deja suntem cu gandul la urmatoarea editie.

PROGRAMUL ROMANO-ELVETIAN

Programul Romano-Elvetian este un proiect cofinantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul contributiei Elvetiei pentru Uniunea Europeana extinsa. Acest program abordeaza tematica serviciilor integrate de export pentru IMM-urile din Romania.

Bio Catina participa in cadrul acestui program ca beneficiar al unuia dintre domeniile prioritare in cadrul Strategiei Nationale de Export a Romaniei 2014 – 2020: agricultura ecologica.

ARTICOL DE PRESA IN REVISTA FERMA

Cooperativa noastra este prezenta si in revista FERMA, printr-un articol acordat in cadrul sectiunii “Agricultura de Nisa”.

Articolul trateaza asocierea intre fermieri in domeniul agriculturii ECO ca fiind calea spre succes. In articol veti descoperi povestea noastra, cum am inceput, motivele care ne-au determinat sa punem bazele acestei Cooperative precum si informatii utile despre cultura de catina, piata de profil si obiectivele Cooperativei pe termen mediu si lung.

ZIUA RECOLTEI 2017

Pe 25 august am dat startul procesului de recoltare, cu "Ziua Recoltei", un eveniment organizat la Plantatia din Dambovita, unde am degustat catina si produse derivate, am facut o demonstratie de cules si am trecut in revista toate etapele parcurse pana acum.

Aparitii in presa:

http://www.business-adviser.ro/prima-recolta-de-catina-ecologica-din-romania-obtinuta-de-cooperativa-agricola-bio-catina/

http://www.wall-street.ro/articol/Agricultura/213508/cinci-fermieri-romani-au-obtinut-o-recolta-de-50-de-tone-de-catina-care-va-merge-la-export-negasind-cerere-pe-piata.html

INDAGRA 2017

Anul acesta vom participa la cel mai mare și important eveniment agricol din România, targul INDAGRA , organizat de către ROMEXPO în parteneriat cu Camerele de Comert și Industrie din Romănia sub Înaltul Patronaj al Președintelui Romaniei.

De asemenea, ne pregătim intens pentru recolta, un proces greu ce implică multă muncă și îngrijire. Vă așteptăm să vă bucurați de rezultate!

FRUIT LOGISTICA 2017

FRUIT LOGISTICA acoperă fiecare sector de afaceri de produse proaspete și oferă o imagine completă a celor mai recente inovații, produse și servicii la fiecare verigă din lanțul internațional de aprovizionare. Reprezintă astfel o șansă unică de a stabili contacte și de a identifica oportunități de investiții pentru factorii cheie de decizie în fiecare sector al industriei.

BIOFACH 2016

Ecologia reprezintă mai mult decât o etichetă sau o simplă certificare: certificarea ECO înseamnă în primul rănd calitate și convingere în utilizarea responsabilă a resurselor naturale. Târgul internațional BIOFACH din cadrul Centrului Expozițional Nürnberg este locul în care oamenii își împărtășesc interesul lor pasionat față de produsele alimentare ecologice, ajung să se cunoască reciproc și să facă schimb de experiență și inițiative de business, iar acest lucru se întampla înca din 1990.

Contactați-ne
+40 722 929 772